***       Водещите вечерни новини       на 9 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия с първи коментар за решението да дадем оръжие на Украйна. Голям пожар избухна в новострояща се сграда в София


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 ноември   

 

Русия преглежда решението на България да даде военна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

„ Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна като следващия вражески акт против страната ни, който ще докара до по-нататъшно утежняване на намиращите се така и така в плачевно положение двустранни връзки “, сподели Захарова на брифинг.

***

Херсон беше единствената по-голяма победа за руснаците от началото на войната през февруари, само че изгубиха и него. 

Малко по-рано през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Москва е подготвена да стартира договаряния с Киев предвид на сегашната конюнктура на бойното поле.

***

Шон Пен е почетен и с изписването на името му на плоча на Алеята на смелите, която е самопризнание за " смелите хора, които са били с Украйна през цялото време ". То е до листата със международните водачи, които са помогнали на Украйна по време на спора.

***

Голям пожар в София. Огънят се е разгорял в новострояща се постройка на бул. " Симеоновско шосе ", оповестиха за Novini.bg от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Сигналът за случая е подаден към 14 часа.

Пожарът е тръгнал от покрива на постройката.

***

***

По тематиката с връщането на хартиената бюлетина Илияна Йотова акцентира, че персонално тя е последовател на машинния избор.

„ Аз съм върл парламентарист. Президентска република не е положително решение за България “, безапелационен бе вицепрезидентът.

***

Турските жители E.E. и M.E, които бяха арестувани от турската жандармерия в Одрин поради хипотетично присъединяване в убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров от Елхово, бяха изправени пред съда в Одрин. Срещу двамата обвинени е формирано дело за убийството, съгласно предварителното разследване.

***

По описа на очевидци зад кормилото на немската кола бил мъж, само че на идващия ден полицейският чиновник декларирал, че в този миг е дал колата си на жена – негова родственик. По време на случая пътният служител на реда бил в отпуск, прецизираха от полицейската дирекция в Монтана.

***

***

Признат е за отговорен и за това, че на същата дата, към 22:30 ч. сред с. Долни Богров и гр. София, откакто е направил убийството на Д. М., с един изстрел със същото огнестрелно оръжие съзнателно умъртвил и Н. А. – негова рождена щерка, малолетно лице, на 1-година, което се намира в безпомощно положение – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, т. 4, т. 5 и т. 12, вр. член 115 от Наказателен кодекс, за което му е несъмнено наказване 20 години „ отнемане от независимост “.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР